Sladký jablkový koláč
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
20 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Do misy dáme hladkú múku s cukrom, štipku soli, prášok do pečiva, vajcia a za občasného miešania prilievame mlieko tak, aby sa nevytvorili hrudky. Pridáme trošku rumu a vypracujeme riedke cestíčko, podobné ako na palacinky.
- Jablká nakrájame na tenké plátky. Formu vymažeme a na dno navrstvíme jablká, prelejeme cestom a pridáme ďalšiu vrstvu jabĺk. Koláč necháme piecť v stredne vyhriatej rúre asi 30–40 minút. Po upečení ihneď posypeme vanilkou alebo škoricou.
- Náš tip: Koláč bude perfektný, ak ho podávame horúci, poliaty (pokvapkaný) medom s citrónovou šťavou.
|