Sladký jablkový koláč

Autor receptu: redakcia

10
porcií
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do misy dáme hladkú múku s cukrom, štipku soli, prášok do pečiva, vajcia a za občasného miešania prilievame mlieko tak, aby sa nevytvorili hrudky. Pridáme trošku rumu a vypracujeme riedke cestíčko, podobné ako na palacinky.
  2. Jablká nakrájame na tenké plátky. Formu vymažeme a na dno navrstvíme jablká, prelejeme cestom a pridáme ďalšiu vrstvu jabĺk. Koláč necháme piecť v stredne vyhriatej rúre asi 30–40 minút. Po upečení ihneď posypeme vanilkou alebo škoricou.
  3. Náš tip: Koláč bude perfektný, ak ho podávame horúci, poliaty (pokvapkaný) medom s citrónovou šťavou.