Sladké zemiaky so zelerom a jablkom
Autor receptu: kecemis
Takto pripravene sladke zemiaky su velmi chutne a daju sa pouzit k upravenej zelenine, alebo k masu akokolvek pripravenemu.
4 porcie |
40 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Do dobre oslolenej vriacej vody dam varit nakrajany na kusky zeler, pretoze sa vari dlhsie ako sladke zemiaky.
- Asi po piatych minutach pridam sladke zemiaky a varim priblizne 12-15 minut.
- Medzitym do panvice si dam lyzicku masla.
- Ked sa maslo roztopi, pridam na kusky pokrajane jablko (aj so supkou), posypane muskatovym orechom. Varim ich priblizne 8 minut, alebo podla druhu jablka, aby bolo make.
- Ked sa zemiaky a zeler uvarili, odoberem priblizne 250mi vyvaru a neskor. Ostatne scedim a dam k jablkam.
- Pridam zvysne dve lyzice masla a poriadne rozmixujem.
- Ak je kasa velmi husta pridavam odobraty vyvar a postupne ho vlievam a mixujem. Ked dosiahnete ziadanu konzistenciu, mam vsetko hotove.
- A mozeme podavat ako som spomenul skor, su perfektne s pikatnou prilohou, ci masovou alebo zeleninovou.