Sladké zakysankové rožky
Autor receptu: dudina
Tento recept ma naučila moja kamarátka zo Záhoria..
50 porcií |
30 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Všetky suroviny- hladku múku, prášok do pečiva, smetoly, štipku soľi, 10 lyžic zakysanky vymiesime, najlepšie zamiesiť večer a na druhy deň snim pracovat.
- cesto si vyvalkame na hrubku okolo 1.5cm, z cesta nakrájame štvorce, ktoré plníme lubovoľne (orechy, mak, lekvár) zvynieme do tvaru rožka.
- Na vymastený plech poukladáme naplnené rožky a pečieme pri teplote 180 stupňou približne 20minut..
po upečení a vychladnutí ich obalíme v praškovom a vanilkovom cukre..Tieto rožky vydržia dlho mäkkúčke.. prajem dobrú chuť.