Sladké, ale zdravé lievance

Autor receptu: pekajka

V našej rodine sa snažíme jesť zdravo, nekonzumujeme napríklad cukor, no sú dní, kedy máte proste potrebu jesť niečo sladké. Takto na tom bola aj moja sestra. A vždy je to potom na mne, vymyslieť jej nejaký recept, a aj to jedlo pripraviť. Na večeru som jej urobila takéto lievance. A bolo to vraj naozaj sladké, aj keď bez cukru :)

25 minút
príprava

Postup

  1. Z bananu a vajíčok si spravíme cesto. Ponornym mixerom poriadne vymixujeme jeden väčší banán a dve vajcia (banan nech nie je prezretý, potom sa lievance trhajú a veľmi rýchlo pripekaju). Na horúci olej dávame cesto, asi jednu polievkovú lyžicu. Necháme cca dve minúty, potom lievance otočíme, a necháme ďalšie dve minúty
  2. Lievance máme hotové. Z takehoto množstva surovín vám vyjde asi osem lievancov. Teraz si pripravíme oblohu :) toto je iba moja verzia, môžte niečo vynechať alebo doplnit podľa vašej chuti.
  3. Keďže sestra klasickú čokoládu neje, nahradza si ju holandskym kakaom. Spravíme si z neho teda polevu. Na sporák do malého hrnca si dáme kúsok masla, približne 3 ČL. Necháme rozpustit. Potom pridáme kakao, 2-2,5 PL. Zamiešame. Hneď pridame mlieko. Nemám namerane množstvo. Pridajte tak, aby mala zmes hustu konzistenciu. Ale aby ste to z hrnca vedeli vyliať :) zmes nalejeme na lievance. Potom posypeme postruhanymi vlasskymi orieskami, na každý lievanec položíme polovicu bieleho hrozna. Keďže na dvore máme figovy strom, odtrhla som jednu figu, očistila ju, a položila som ju do stredu. Ešte som ju potrela zvyškom tej čokozmesi :) a máme to hotové. Dobrú chuť!