Lístkové rožteky
Sladké a slané lístkové pečivo z jedného plechu (fotorecept)
Autor receptu: grejsy
Aj takto sa dá narýchlo urobiť na jednom plechu aj sladké aj
slané pečivo.
32 porcií |
20 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup
- Lístkové cesto na pomúčenej doske rozdelíme na 2 polovice. Každú polovicu vyvaľkáme. Najskôr si urobíme sladké pečivo. Jednu polovicu cesta, ktoré máme vyvaľkané pokrájame na štvorce. Naplníme ich ochuteným makom a stočíme do tvaru rožteka. Povrch každého rožteka potrieme vodou. Dáme na plech vystlaný pečiacim papierom.
- Teraz si urobíme slané pečivo. Druhé vyvaľkané cesto si porežeme na trojuholníky, ktoré trochu potrieme vodou a posypeme ich vegetou. Začneme ich stáčať širšou stranou smerom k užšej strane. Povrch potrieme tiež vodou a posypeme vegetou. Dáme na plech. Pečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňov 15 minút.
- Upečené necháme chvíľu vychladnúť.
- Sladké pečivo - rožteky obalíme v práškovom cukre.
- Slané pečivo.
- :)