Skvelý flambovaný dezert (fotorecept)
Autor receptu: eeevelin
Velmi chutny dezert, ktory
ma kazdy rad. Moj priatel
tento dezertik zboznuje.
Pripravujeme si ho
najcastejsie vecer. Pozor je
treba davat pri flambovani.
Moze dojst k poziaru, ak to
prezeniete s rumom.
2 porcie |
10 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Zoznam surovin.
- Na panvici si roztopime maslo a dame na to rozkrajane banany.
- Orestujeme trochu banany z oboch stran. Nie dlho, aby z nich nebola kasa.
- Pridame rum a podpalime. POZOR! Cim viac rumu nalejete do panvice tym bude vacsi plamen. Odporucam nalievat rum po castiach a zapalovat. Ja mam radsej viac rumu, pretoze je k bananu aj viac stavy.
- Fotka po flambovani. Neodporucam velmi dlho flambovat, aby z bananov nebola kasa.
- Finalny vysledok. Dobru chut. ☺