Skvelé marhuľové koláčiky

Autor receptu: medovnicek

Tieto koláčiky som objavila v staršom vydaní českej verzie časopisu Rytmus života, zaujali ma svojou "okatosťou" a nebanujem, že som ich piekla, partner sa ich nevedel dojesť.

Suroviny

Postup

  1. Do misy nasypeme múku, vyhĺbime jamku, nasypeme cukor, rozdrobíme droždie a prilejeme vlažné mlieko. Necháme vzísť kvások. Keď je kvások vykysnutý, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme 1 hodinu v teple prikryté kysnúť.
  2. Po jednej hodine cesto dobre premiesime, dáme na pomúčenú dosku a nakrájame na rovnaké kúsky.
  3. Z každého kúska vyformujeme gulôčku, ktorú dáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  4. Znovu necháme trocha pokysnúť. Potom do každej gulôčky vyhĺbime jamku - ja som si pomáhala takýmto "dúlkovačem" - neviem ako by som to správne preložila, možno "jamkovač?"
  5. Každý koláčik vyplníme plnkou, na plnku položíme marhuľu a na vrch marhule dáme troška ríbezľového džemu. Plnku pripravíme zmiešaním všetkých surovín.
  6. Ja som použila tento tvaroh z Lídla, mala som ho po prvý krát a je výborný, cukor som do neho už nepridávala, len solamyl, aby mi plnka nevytekala a žĺtok.
  7. Koláčiky dáme upiecť. Po upečení som ich potrela rozpusteným maslom.