Slané chuťovky
Škvarkové slané trojuholníky (fotorecept)
Autor receptu: staja
Rýchle slané pečivo, chuťovo podobné pagáčikom, ktoré si obľúbite, lebo je rýchlejšie hotové.
60 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Preosejeme múky, pridáme ostatné suroviny do cesta a vzídený kvások. Robila som už aj zo 400 g múky a 100g otrúb. Je tam tolerancia v použití mlieka, ktoré prilievame postupne, podľa toho, ako nám múka prijme tekutinu. Vypracujeme stredne tuhé nelepivé cesto a necháme cca 1 hodinu kysnúť.
Zatiaľ si pripravíme plnku zo škvarkov, do ktorých pridáme žĺtok a soľ.
Po vykysnutí cesto rozdelíme na 2 časti, vyvaľkáme na dlhší obdĺžnik a na každý natrieme polovicu škvarkovej plnky.
- Pevne zvinieme a mierne natiahneme do dĺžky.
- Nakrájame na trojuholníky, ktoré nebudú špicaté.
- Uložíme ich na pečiaci papier alebo fóliu trošku ďalej od seba, aby sa nezlepili pri pečení.
Necháme ich chvíľu podkysnúť - trochu sa zväčšia.
Rozohrejeme si rúru na 200 °C. Pred pečením potrieme rozšľahaným bielkom a posypeme semienkami.
- Pečieme cca 15 -20 minút do zlatova.
Soľ používame podľa vlastného uváženia - či budú k vínečku alebo len tak zakusnúť.