Škvarkové pagáčiky (fotorecept)
Autor receptu: kajusiqq
Škvarkové materáky,preguľované pagáče,grivenpelč,škvarkove
pagáče,škvarkovníky.......Strašne dobre:)...čerstve su neskutočne!:)......chrumkave
,jemne:) Neviem ako dlho vydržia lebo samozrejme ako všetky dobroty sa nedočkali
dalšieho dňa:D
10 porcií |
40 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Vo vlažnom mlieku necháme nakysnúť rozpustené droždie s trochou cukru a so štipkou soli.
- Do misky dáme hladkú múku, žĺtky, zmäknuté maslo, soľ a nakysnutý kvások. Vypracujeme hladké cesto...(minule som nedala žltka ale dve lyžice obyčajneho bieleho jogurtu a boli úúúplne mnam)
- vyvaľkáme ho na pomúčenej doske a rozotrieme naň mleté škvarky
- Cesto preložíme, prikryjeme a necháme nakysnúť na teplom mieste.
- Potom ho znova vyvaľkáme, preložíme a necháme nakysnúť.
- Vykysnuté cesto rozvaľkáme, pomocou formičky alebo pohára vykrojíme menšie pagáče
- ukladáme ich na vymastený plech.
- Každý pagáč potrieme bielkom, posypeme soľou a dáme piecť do vyhriatej rúry.
- :)Tieto su tie so žltkom:)