Škvarkové pagáčiky (fotorecept)

Autor receptu: kajusiqq

Škvarkové materáky,preguľované pagáče,grivenpelč,škvarkove pagáče,škvarkovníky.......Strašne dobre:)...čerstve su neskutočne!:)......chrumkave ,jemne:) Neviem ako dlho vydržia lebo samozrejme ako všetky dobroty sa nedočkali dalšieho dňa:D

10
porcií
40 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vo vlažnom mlieku necháme nakysnúť rozpustené droždie s trochou cukru a so štipkou soli.
  2. Do misky dáme hladkú múku, žĺtky, zmäknuté maslo, soľ a nakysnutý kvások. Vypracujeme hladké cesto...(minule som nedala žltka ale dve lyžice obyčajneho bieleho jogurtu a boli úúúplne mnam)
  3. vyvaľkáme ho na pomúčenej doske a rozotrieme naň mleté škvarky
  4. Cesto preložíme, prikryjeme a necháme nakysnúť na teplom mieste.
  5. Potom ho znova vyvaľkáme, preložíme a necháme nakysnúť.
  6. Vykysnuté cesto rozvaľkáme, pomocou formičky alebo pohára vykrojíme menšie pagáče
  7. ukladáme ich na vymastený plech.
  8. Každý pagáč potrieme bielkom, posypeme soľou a dáme piecť do vyhriatej rúry.
  9. :)Tieto su tie so žltkom:)