Oškvarkové koláče

Škvarkové buchtičky (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Buchtičky sú jemné a chrumkavé. Tento recept je z tých babičkovskych receptov, zo starej kuchárskej knižky po babke. Samozrejme, že som si suroviny prispôsobila, vysvetlím pri postupe.

12
porcií
10 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V starej kuchárskej knižke po babke bolo písane iba múka a škvarky za tanier. Zrejme to bolo dosť veľa, ja som si to prispôsobila, ako je písané v postupe. Cesto si klasickým spôsobom pripravíme a dostatočne vymiesime na hladko,
  2. a necháme ho vykysnúť, aby zdvojnásobilo svoj objem.
  3. Potom cesto vyložíme na dosku, urobíme valček a nakrájame na 12 rovnakých časti. Potom urobíme guľky,
  4. uložíme na plech a rukou ich trocha zatlačíme.
  5. Zakryjeme a necháme aspoň 20 min. podkysnuť. Potom ich narežeme a potrieme rozšľahaným žltkom. Upečieme.
  6. Dobrú chuť.