Oškvarkové koláče
Škvarkové buchtičky (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Buchtičky sú jemné a chrumkavé. Tento recept je z tých babičkovskych receptov, zo starej
kuchárskej knižky po babke. Samozrejme, že som si
suroviny prispôsobila, vysvetlím pri postupe.
12 porcií |
10 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- V starej kuchárskej knižke po babke bolo písane iba múka a škvarky za tanier. Zrejme to bolo dosť veľa, ja som si to prispôsobila, ako je písané v postupe.
Cesto si klasickým spôsobom pripravíme a dostatočne vymiesime na hladko,
- a necháme ho vykysnúť, aby zdvojnásobilo svoj objem.
- Potom cesto vyložíme na dosku, urobíme valček a nakrájame na 12 rovnakých časti. Potom urobíme guľky,
- uložíme na plech a rukou ich trocha zatlačíme.
- Zakryjeme a necháme aspoň 20 min. podkysnuť. Potom ich narežeme a potrieme rozšľahaným žltkom. Upečieme.
- Dobrú chuť.