Broskyňový zákusok
Škoricovo-broskyňové rezy (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Na tento víkend som pripravila chutné škoricové rezy plnené broskyňovým krémom.
22 porcií |
60 minút príprava |
3x10 minút na 180 °C |
Postup
- Vajcia s cukrom som vymiešala do peny.
- Múku, prášok do pečiva, sódu a škoricu som zmiešala a preosiala do vaječnej peny, potom opatrne vmiešala vareškou.
- Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a upravila. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a korpus sa piekol 10 minút. Takto isto som urobila aj ďalšie dva korpusy.
- Upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke.
- Kým sa chladili korpusy, pripravila som krém. V mlieku som vymiešala detskú krupicu a škoricový cukor a uvarila som hustú kašu, ktorú som rýchlo ochladila v studenej vode. Maslo s cukrom som vymiešala do peny, po lyžici som pridávala vychladnutú kašu a napokon som primiešala čokoládový likér.
- Menšiu časť krému som odobrala a odložila do chladničky, použijem ho na záverečné zdobenie. Základný krém som rozdelila na dve rovnaké polovice.
- Broskyne som umyla a pokrájala na malé kocky a tieto som zamiešala do základných krémov.
- Prvý korpus som uložila na podnos a natrela som ho broskyňovým lekvárom.
- Na lekvár som natrela jednou polovicu krému.
- Položila som druhý korpus, tiež som ho natrela horúcim lekvárom a potom druhou polovicou krému.
- Tu je rozdelenie krému na tri časti - dve rovnaké a jedna menšia časť určená na záverečné zdobenie.
- Napokon som položila posledný tretí korpus, zaťažila som ho a uložila do chladničky na noc. Na druhý deň som pripravila čokoládovú polevu, koláč som poliala a opäť dala stuhnúť do chladničky.
- Zákusok som krájala horúcim mokrým nožom. Ozdobila som odloženým krémom. Prajem vám dobrú chuť.