Šišky

Škoricové šišky so šľahačkou

Autor receptu: valina

Tieto šišky sú výborne pre toho, kto má rád škoricu.

25
porcií
60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Droždie, vlažné mlieko a trochu kryštálového cukru zmiešame a necháme postáť, kým vzíde kvások.
  2. Múku, soľ, zvyšný kryštálový cukor a škoricový cukor premiešame, pridáme žĺtok, olej, rum a nakoniec kvások. Cesto poriadne vypracujeme a necháme vykysnúť 45-60 min.
  3. Vykysnuté cesto jemne rozváľame na hrubší plát a vykrajujeme kolieska, ktoré palcov v prostriedku pretrhneme. Necháme ešte chvíľu kysnúť na doske.
  4. Potom šišky vysmážame v dostatočnom oleji z každej strany. Šišky vyberieme na papierovú servítku, necháme trochu vychladnúť.
  5. Šišky ozdobíme šľahačkou vyšľahanou zo smotany so stužovačom a vanilkovým cukrom. Nakoniec posypeme škoricovým cukrom. Z tejto dávky pripravíme 25 ks šišiek.