Šišky
Škoricové šišky so šľahačkou
Autor receptu: valina
Tieto šišky sú výborne pre toho, kto má rád škoricu.
25 porcií |
60 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Droždie, vlažné mlieko a trochu kryštálového cukru zmiešame a necháme postáť, kým vzíde kvások.
- Múku, soľ, zvyšný kryštálový cukor a škoricový cukor premiešame, pridáme žĺtok, olej, rum a nakoniec kvások. Cesto poriadne vypracujeme a necháme vykysnúť 45-60 min.
- Vykysnuté cesto jemne rozváľame na hrubší plát a vykrajujeme kolieska, ktoré palcov v prostriedku pretrhneme. Necháme ešte chvíľu kysnúť na doske.
- Potom šišky vysmážame v dostatočnom oleji z každej strany. Šišky vyberieme na papierovú servítku, necháme trochu vychladnúť.
- Šišky ozdobíme šľahačkou vyšľahanou zo smotany so stužovačom a vanilkovým cukrom. Nakoniec posypeme škoricovým cukrom.
Z tejto dávky pripravíme 25 ks šišiek.