Škoricové osie hniezda

Autor receptu: 2baska4

Neaký čas som hľadala recept na škoricové osie hniezda,ktoré by boli fakt najlepšie,,,Nakoniec som dala dokopy 3 recepty a vzniklo toto :)) Sú fakt perfektné ! ..(toto je môj prvý recept na Vareche,tak prepáčte ,ak bude niečo zle napisané,nejasne a tak,kľudne mi dajte vedieť,,snažila som sa písať to tak,aby tomu pochopil každý,ja recept aj postup poznám naspamäť,tak som možno aj na niečo zabudla )

30-40
porcií
45 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé si urobím vždy kvások ( 250 ml vlažného mlieka + 1 droždie + 1 PL kryšt.cukru). Cesto si vypracujem so všetkých surovín ( hl.múka+ hnedý cukor+mletá škorica+ olej+ maslo+stipka soli ) + kvások. Keď je cesto spracované dám ho vykysnúť do teplej vody ( cca 40 min ).
  2. Keď je cesto vykysnuté ,rozdelím ho na 2 časti. Prvú časť si rozvaľkám cca na 0,5 cm vysoké, potriem naň plnku (hnedý cukor+škorica+maslo) - niekedy, keď dám viac plnky na prvé cesto,tak na druhé si dorábam :) .. A potom už len stáčam. Keď je cesto stočené , krájam ho cca na 2 cm široké pásy (ale to je už na Vás ako si budete krájať ;)
  3. Keď sú pokrájané ,uložím ich na pekáč vystlaný papierom na pečenie a dám ich piecť do vyhriatej rúry na 180 °C cca na 20 min. Keď sú už upečené,tak ich potriem mliekom zmiešaným s vanil.cukrom a dám do rúry ešte na 3 min.
  4. ...A hotovo , mňaam ! :)