Škoricová bábovka

Autor receptu: hannah2000

Je to na maličkú formu s priemerom 17 cm, výška cca 10 cm, takže ak máte väčšie formy určite aspon dvojitu alebo trojitu davku :) je fakt skvelá uplne mäkka suroviny som merala na hrnčeky (cca 2 deci, možno 2,5 )

10
porcií
10 minút
príprava
40 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. V miske vyšlaháme jedno celé vajce s 1 dc cukru, potom pridáme PDP, 1/2 škoricového cukru, 3 lyžičky mletej škorice, 0,5 dc oleja, 0,5 dc mlieka, 2dc polohrubej múky a vyšlaháme. Do cesta nastrúhame jedno menšie jablko.
  2. Formu odporúčam vymastit a vysypat strúhankou potom sa mi vôbec neprilepila ako ked som vysypavala mukou. Je to na maličkú formu s priemerom 17 cm, výška cca 10 cm, takže ak máte väčšie formy určite aspon dvojitu alebo trojitu davku :) je fakt skvelá uplne mäkka