Šišky
Šišky z kyslej smotany (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Jednoduché suroviny a tiež ľahká príprava.
18-20 ks porcií |
30 minút príprava |
Postup
- Suroviny na cesto.
- Vajíčko, vanilínový cukor, práškový cukor, trocha soli a kyslú smotanu spolu vymiešame. Pridáme preosiatu múku zmiešanú so sódou bikarbónou.
- Rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré by sa nemalo lepiť.
- Cesto na pomúčenej pracovnej doske rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Pomocou pohára alebo formičky vykrojíme šišky.
- Pripravené vykrojené šišky...
- ... vysmážame na rozpálenom oleji a miernom plameni z oboch strán do zlatista. Vyberáme a ukladáme na papierovú utierku odkvapkať.
- Upečené šišky posypeme práškovým cukrom a podávame s džemom alebo so smotanovým krémom, alebo vymiešame 2-3 PL kyslej smotany s 2 PL džemu.