Sirup z petržlenovej vňate

Autor receptu: eldina

petržlenová vňať obsahuje terpény,ktoré blokujú rast nádorových buniek,blahodárne pôsobí na vaječníky,močové cesty,obsahuje vitamíny A a C,vápnik,železo,kyselinu listovú,chlorofyl.Neutralizuje cesnakovú či cibuľovú pachuť v žalúdku. Sirupu sa netreba "báť",chutí výborne..:)

Postup

  1. Citróny umyjeme a nakrájame na kúsky,ak sa dá tak zomelieme/čím menšie kúsky,tým bude intenzívnejšia chuť/,petržlenovú vňať umyjeme a očistíme od stonky.taktiež nakrájame na drobno./môžme všetko spolu zomlieť/ -------------------------- tu je tip,ako umyť chemicky ošetrený citrón/či pomaranč/-/citróny dobre umyjeme,a dáme na noc do slanej vody.Opäť vyumývame/v dvoch vodách/,utrieme a ošúpeme.
  2. Masu z citrónov a vňate dáme do hrnca,pridáme vodu,kyselinu citrónovú,necháme 24 hodín pôsobiť a medzitým pár x premiešame.................... ---------------------------------------------------------------------------- po 24 hodinách scedíme,pridáme cukor,ked zovrie-variť ešte 5 minút/na slabom ohni/,medzitým odstraňujeme vzniknutú penu,aby bol sirup čistý.
  3. Umyté a suché fľaše zohrejeme v trúbe/na 100-110 stupňoch/,nalejeme do nich horúci sirup a uzavrieme ich vrchnákmi namočenými v alkohole. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ked sirup vo fľašiach vychladne,uložíme ich do vysokého hrnca,kde sme si na dno dali kuchynskú utierku.Dávame pozor,aby sa fľaše nedotýkali. -------------------------------------------------------------------- Do hrnca vlejeme toľko vody,aby bola od vrchnákov cca 2 cm.Pomaly zahrievame,ale nevariť...ked voda začne "šumieť",necháme ešte asi 10 minút v tej teplote.Potom už len vypneme sporák a necháme tak vychladnúť /vo vode/..