Sirup z jarabiny čiernej - na surovo

Autor receptu: ancicka

Tento recept je dosť starý.Robila som ho ešte ked boli moje deti malé.Vtedy som ho nestihla ani zasterilizovať.Napíšem ho tak ako som ho robievala voľakedy a aj dnes. Pridávam ho na žiadosť jedného pána.Možno že pomôžem viacerím,tým že ho zverejním.Kto má čiernú jarabinu môže skúsiť.

Suroviny

Postup

  1. Očistené bobule čiernej jarabiny pomelieme na mäsovom mlynku. Na 3 litre pomletej jarabiny pridáme 2 litre prevarenej vychladenej vody a 2,5dkg kyseliny citronovej.
  2. Zmes premiešame a necháme luhovať 24 hodín.
  3. Potom zmes prelejeme cez platený obrúsok a do toho dáme na 1 liter šťavy,1 kg cukru. Podľa svojej chutí ,môžme pridať aj vanilkový cukor.
  4. Občasne miešame,kým sa cukor nerozpustí.Pridáme troška salicilu. Ked chceme ho uskladniť na dlhšie ,tak ho môžme zasterilizovať,15 min. pri 90°C