Sirup z jarabiny čiernej - na surovo
Autor receptu: ancicka
Tento recept je dosť starý.Robila som ho ešte ked boli moje deti malé.Vtedy som ho nestihla ani zasterilizovať.Napíšem ho tak ako som ho robievala voľakedy a aj dnes.
Pridávam ho na žiadosť jedného pána.Možno že pomôžem viacerím,tým že ho zverejním.Kto má čiernú jarabinu môže skúsiť.
Postup
- Očistené bobule čiernej jarabiny pomelieme na mäsovom mlynku. Na 3 litre pomletej jarabiny
pridáme 2 litre prevarenej vychladenej vody a 2,5dkg kyseliny citronovej.
- Zmes premiešame a necháme luhovať 24 hodín.
- Potom zmes prelejeme cez platený obrúsok a do toho dáme na 1 liter šťavy,1 kg cukru.
Podľa svojej chutí ,môžme pridať aj vanilkový cukor.
- Občasne miešame,kým sa cukor nerozpustí.Pridáme troška salicilu.
Ked chceme ho uskladniť na dlhšie ,tak ho môžme zasterilizovať,15 min. pri 90°C