Sirup z červených ríbezlí
Autor receptu: olinecka
Toto je môj vlastný recept.Vymyslela som si z poslednych ríbezli v zahrádke,ináč by ich dozberali škorce.
30 minút príprava |
15 minút na 80-90 °C |
Postup
- Ríbezle poriadne poumyvame pod tečucou vodou ,scedime.Necháme odkvapkať.
- Postupne si dávame po menšich dávkach do mixera a na najvyššich otačkach rozmixujeme.Pripravíme si hlbokú misu a sitko cez ,ktoré ešte rozmixovane prepasirujeme.
- Sirup dáme variť a pridáme cukor ,miešame .Povaríme asi15 minút pridáme kyselinu citrónovú nechame prejsť varom a plníme fľaše.Pochúťkou bude v zime ,keď budeme prechladnutý.Možno už sa skonzumuje ešte počas leta.