Slané tyčinky
Silvestrovské tyčinky s rascou a so sezamom (fotorecept)
Autor receptu: svetlusb
Jednoduchý recept na slané
tyčinky k dobrému vínku či len tak
na posedenie - mňam!!
60 minút príprava |
10-12 minút na 200 °C |
Postup
- Polohrubú múku si preosejeme a zmiešame so soľou (podľa vašej chuti) a pridáme do múky žĺtok.
- Pripravíme si kyslú smotanu, do ktorej dáme rozmrvené droždie a trošičku cukru, aby nám lepšie vykysol kvások - necháme kysnúť približne 5 minút.
- Následne si kvások vylejeme do múky a pridáme zmäknuté maslo. Všetko spolu dôkladne vymiesime, aby vzniklo pekné cesto. Ak sa cesto lepí pridáme ešte trochu múky a opäť premiesime. Cesto prikryjeme utierkou a necháme ho približne 30 minút nakysnúť.
- Keď je cesto nakysnuté ešte raz ho premiesime a na doske ho vyvaľkáme na hrúbku asi 3-5 mm (to je na vás, či už máte radi hrubšie alebo tenšie). Na plech si dáme papier na pečenie a krájame tyčinky akej šírky chceme, poukladáme na plech, potrieme bielkom, v ktorom sme si vymiešali soľ a vrch posypeme rascou, sezamom podľa chuti, my máme radi veľa veľa!!
- Predhrejeme si trúbu na cca 200 stupňov a tyčinky pečieme cca 10-12 minút. A tu je výsledok - dobrú chuť! !❤️