Sikulské rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Recept mi prišiel meilom, ale som ho prerobila ako vždy každý recept. Je toto náš nedeľný zákusok.

20
porcií
60 minút
príprava
2x20 a 2x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na linzerové (linecké) cesto som si pripravila múku, ktorú som preosiala, pridala som maslo, cukor, soľ, žltok a smotanu a spracovala som cesto. Cesto som rozvážila na polovicu.
  2. Obe cestá som vyvaľkala na pečiacom papieri a uložila na seba.
  3. Pripravila som si orechové korpusy. Vajcia som rozdelila, k bielkom som pridala štipku soli vymiešala do peny a potom som pridala polovicu z množstva cukru a vymiešala tvrdý sneh. K žltkom som pridala druhú polovicu cukru a vymiešala do peny. Po malých častiach som pridávala do cesta zmiešané orechy s práškom do pečiva a múkou.
  4. Po malých častiach som opatrne vmiešala do cesta aj sneh. Plech som vyložila papierom na pečenie, cesto som vyliala a upiekla na 180 st. 20 min. veľkosť plechu: 27x37 cm. Počas pečenia prvého orechového korpusu som vymiešala cesto aj na druhý orechový korpus. Po upečení oboch orechových korpusov som vložila do trúby aj linzerové cestá , ktoré sa piekli 10 min.
  5. Hotové cestá som nechala chladiť na mriežke. Upečené ešte horúce linzerové cestá som natrela horúcim ananásovo-banánovým džemom s orechmi a spojila som ich.
  6. Pokiaľ sa cestá chladili, pripravila som si krém. V mlieku som vymiešala pudingové prášky a uvarila som hustú kašu. Ešte do teplej som vmiešala maslo s cukrom, vyšľahala mixérom, rozdelila som ho na 2 polovice a uložila do chladničky stuhnúť.
  7. Na spodok som uložila jeden orechový korpus, natrela som ho polovicou krému. Na krém som uložila zlepené linzerové cestá.
  8. Linzerové cesto som natrela druhou polovicou krému a uložila som na to orechový korpus. Všetko som uložila na noc do chladničky. Ráno som urobila citrónovú polevu podľa návodu na vrecku a poliala som celý koláč.
  9. Na zdobenie som si pripravila šľahačku so smetafixom a cukrom a pridala som v poslednej fáze miešania aj kakao. Zdobila som kúskami orechov. Prajem vám dobrú chuť.
  10. Toto som vynechala... Cesto som natrela ananásovo-banánovým džemom s orechmi...