Sicilsky matjesovy salat

Autor receptu: frezia

Ryby su u nas velmi casto na stole. Tentoraz sme si urobili salat s jemne marinovanym sledom. Slede obsahuju predovšetkým veľa omega-3 mastnej kyseliny. Početné štúdie ukazujú dôležitosť týchto špeciálnych tukov pre zdravé srdce a obehovy systém Omega-3 zlepšuje okrem iného, prietok krvi a tým sa zabráni nebezpečným krvným zrazeninam.

2
porcie
10 minút
príprava

Postup

  1. Sledove filety nakrajame asi na 2 centimetrove kusky, cibulu a paradajky na kolieska, pomarancovu koru pookrajujeme a pomarance pokrajame taktiez na kolieska. Vyberieme jadierka z granatoveho jablka. Vytlacime stavu z polovice citrona a pomaranca.
  2. Na tanier poukladame kolieska pomarancov a paradajok,na ne nakrajane filety a kolieska cibule. Osolime , okorenime a pokvapkame olivovym olejom a citronovou stavou. Na zaver posypeme zrnkami granatoveho jablka a cerstvymi bylinkami. (Ja si kupim vzdy jedno velke granatove jablko,vyberiem zrnka so stavou,dam do chladnicky a pouzivam na rozne salaty,dezerty,alebo aj k minutkovym mäsam.)