Sicílsky koláč s ananásom

Autor receptu: cokoholicka

Už ani neviem, odkiaľ som tento recept vyhrabala, ale je vinikajúci, tak by som sa chcela podeliť o recept.

25-30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Ananás z konzervy scedíme a lieskové oriešky nasekáme nahrubšie.
  2. Tortovú formu riadne vymatíme maslom, vysypeme kr. cukrom, sekanými orieškami a na to poukladáme krúžky ananásu.
  3. Žĺtky vymiešame s cukrom, ananásovou šťavou, roztopeným maslom, van. cukrom, primiešame múku s kyp. práškom a nakoniec sneh z bielkov. Toto cesto potom vylejeme do formy.
  4. Pečieme na 180°C asi 25 minút. Upečené obrátime orechami navrch.
  5. Hotové dozdobíme zvyšným ananásom....
  6. ...a šľahačkou :-)