Sicílsky koláč s ananásom
Autor receptu: cokoholicka
Už ani neviem, odkiaľ som tento recept vyhrabala, ale je vinikajúci, tak by som sa chcela podeliť o recept.
25-30 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Ananás z konzervy scedíme a lieskové oriešky nasekáme nahrubšie.
- Tortovú formu riadne vymatíme maslom, vysypeme kr. cukrom, sekanými orieškami a na to poukladáme krúžky ananásu.
- Žĺtky vymiešame s cukrom, ananásovou šťavou, roztopeným maslom, van. cukrom, primiešame múku s kyp. práškom a nakoniec sneh z bielkov. Toto cesto potom vylejeme do formy.
- Pečieme na 180°C asi 25 minút. Upečené obrátime orechami navrch.
- Hotové dozdobíme zvyšným ananásom....
- ...a šľahačkou :-)