Plnené kuracie rezne
Šenkárov voňavý reznisko (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Takúto dobrotu som jedol v jednom šenku istej rekreačnej oblasti. Páni toto je najlepší
rezeň aký ste jedli v živote - to tvrdil krčmár. Pardon
šenkár, ako on tvrdil o sebe, že neni krčmár - ale šenkár. Nuž teda mal pravdu je to
dobrota a voňalo to na celý šenk.
3 porcie |
15 minút príprava |
13 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie prsia stredom narežeme a otvoríme ako knihu. Jemne naklepeme trojkilovým tĺčikom.
- Toto sú malé plátky šunky tie dáme do polovice rezňa, aby sa dal preložiť na polovicu. ( Alebo na poly, len tam by sme museli mať stôl.) Tento pivný syr je dobrý na to, on moc netečie. Syr som rozrezal po dĺžke na tri časti.
- Na polovicu rezňa naložíme plátok šunky, plátok syru a dva plátky klobásky.
- Preložíme to zvyšnou polovicou mäsa nech sa to uzavrie.
- Pretože syr má snahu vytiecť, tak to obalíme ešte dookola dvomi veľkými plátkami šunky. Obalíme v trojobale - dva krát a konce stlačíme, aby sa zlepili. Dobré je použiť strúhanku z rožkov a kukuričnú zmiešať. Je to chutnejšie. A máme reznisko na pol taniera.
- Vysmažíme v oleji do červena.
- Pretože mi ostali suroviny tak som obalil ešte olomoucké tvarůžky a jeden pivný syr. Tiež dobrota. A zaručená vôňa po celom okolí. Podávame so zemiakovým šalátom s cibuľou a samozrejme dobre vychladeným pivom na siedmom schode. Kto neochutná nevie a kto ochutná urobí zanedlho znovu. Budú voňavé rezniská aj u vás, dostali ste chuť??