Semizotu mezesi (fotorecept)
Autor receptu: cesminaz
Dusený Portulak s mrkvou a cesnakovým jogurtom...
Skvelé predjedlo,alebo príloha ;-P
20-25 minút tepelná úprava |
Postup
- Semizotu si nakrájame na cca.2-2,5cm...2 velké hrste sa počítajú už z nakrájanej rastliny..
- Do panvice dáme maslo,na ktorom zosklovatíme na kocky nakrájanú cibulu...
- ..ked už je cibula usmažená,pridáme k nej nahrubo nastrúhanú mrkvu..
- ..celé osolíme a necháme zakryté 8-10minut dusiť,kým mrkva dopoli nezmäkne..
- ..po 10minutach pridáme nakrájaný Semizotu a necháme spolu chvílku poškvrčať...
- ..osolíme,podlejeme 1,5dcl vody a necháme zakryté 15minut podusiť.
- Po 15ich minutách nám všetko pekne zmäklo ;-) Môžme podávať poliate cesnakovým jogurtom,ale aj bez..komu ako chutí.Hodí sa ako príloha k mäsitým jedlam,ale aj takto samotný s kúskom chleba ;-P ako lahká večera :-)