Semizotu mezesi (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Dusený Portulak s mrkvou a cesnakovým jogurtom... Skvelé predjedlo,alebo príloha ;-P

20-25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Semizotu si nakrájame na cca.2-2,5cm...2 velké hrste sa počítajú už z nakrájanej rastliny..
  2. Do panvice dáme maslo,na ktorom zosklovatíme na kocky nakrájanú cibulu...
  3. ..ked už je cibula usmažená,pridáme k nej nahrubo nastrúhanú mrkvu..
  4. ..celé osolíme a necháme zakryté 8-10minut dusiť,kým mrkva dopoli nezmäkne..
  5. ..po 10minutach pridáme nakrájaný Semizotu a necháme spolu chvílku poškvrčať...
  6. ..osolíme,podlejeme 1,5dcl vody a necháme zakryté 15minut podusiť.
  7. Po 15ich minutách nám všetko pekne zmäklo ;-) Môžme podávať poliate cesnakovým jogurtom,ale aj bez..komu ako chutí.Hodí sa ako príloha k mäsitým jedlam,ale aj takto samotný s kúskom chleba ;-P ako lahká večera :-)