Scones

Autor receptu: methi

Je to anglicke pecivo, ktore moze byt pripravene bud na sladko alebo na slano a vacsinou sa podava na ranajky alebo k poobednemu anglickemu caju so smotanou. Mozu sa do nich pridat hrozienka, ribezle, datle, ci syr, slanina a cibula. Do cesta miesto drozdia ide prasok do peciva.

8ks
porcií
35 minút
na 180-220 °C

Suroviny

Postup

  1. Do mise preosejeme muku, pridame cukor, sol a prasok do peciva a dobre premiesame prstami. Pridame zmaknute maslo a smotanu a vypracujeme cesto, aby vsetko spolu pekne drzalo. Poprasime ho mukou, aby sa nam nelepilo na ruky pri dalsej praci s nim.
  2. Cesto polozime na plech a dlanami ho roztlacime na asi 2-3cm hrubu placku (nevalkat!)
  3. Placku rozrezeme na 8 rovnakych trojuholnikov, ktory posunieme trosku dalej od seba.
  4. Kazdy trojuholnik potrieme troska smotanou a troska poprasime praskovym cukrom (naozaj len malicko). Ruru predohrejeme na 220st. a pecieme prvych 10 minut na 220 st. Potom ruru zmiernime na 180st.-200st. a dopecieme asi 25 minut dohneda. Teplotu rury si treba nastavit podla toho ako vam pecie bezne buchty.
  5. Objem hrnceka, ktory som pouzila pri merani surovin je 200ml.