Šamrole - plnené trubičky (fotorecept)
Autor receptu: kajusiqq
Milujem listkove cesto:-*.....Na šamrole som použila vlastnoručné!:).....chutí výborne:)
15-20 minút príprava |
5-10 minút na 180 °C |
Postup
- Listkove cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na obdlžnik široký asi 20 cm.
- Cesto rozkrájame na 2,5 cm široké pásiky,ktoré obkrútime okolo plechových rúrok.
- Rúrky s cestom poukladáme na vodou vypláchnutý plech,na povrchu potrieme rozšľahaným žltkom a v horúcej rúre upečieme:)
- Na plnku:
Dobre vyšľahame smotanu postupne pridáme preosiaty práškový cukor a znova vyšľaháme aby šľahačka z trubičiek nevytiekla.
- Trubičky necháme vychladnúť striekačkou naplníme šľahačku a posypeme práškovým cukrom alebo ozdobíme podľa fantázie:)..prajem vám dobrú chuť:)