Šamrole - plnené trubičky (fotorecept)

Autor receptu: kajusiqq

Milujem listkove cesto:-*.....Na šamrole som použila vlastnoručné!:).....chutí výborne:)

15-20 minút
príprava
5-10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Listkove cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na obdlžnik široký asi 20 cm.
  2. Cesto rozkrájame na 2,5 cm široké pásiky,ktoré obkrútime okolo plechových rúrok.
  3. Rúrky s cestom poukladáme na vodou vypláchnutý plech,na povrchu potrieme rozšľahaným žltkom a v horúcej rúre upečieme:)
  4. Na plnku: Dobre vyšľahame smotanu postupne pridáme preosiaty práškový cukor a znova vyšľaháme aby šľahačka z trubičiek nevytiekla.
  5. Trubičky necháme vychladnúť striekačkou naplníme šľahačku a posypeme práškovým cukrom alebo ozdobíme podľa fantázie:)..prajem vám dobrú chuť:)