Šampiňóny plnené vajcom (fotorecept)
Autor receptu: patroveckypitrs
Mal som pekné šampiňóny tak som sa rozhodol, že do nich dám zapiecť vajce. Nakoniec
tam bolo toho viac, ale pôvodný zámer som splnil.
6 porcií |
25minút minút príprava |
20 minút minút na 180°C °C |
Postup
- Zo šampiňónov som vyrezal nožičky a vyčistil vnútro vykrájovačom na jablka. Nech je tam viac priestoru na vajce. Vnútro som osolil a okorenil čerstvo pomletím bielim korením.
- Dal som do každého klobúka kúsok masla a vajíčko. Trochu osolil. Plech som potrel maslom a naň pokladal klobúky. Dal som to piecť do vyhriatej rúry na 180°C na 15 minút.
- Zatiaľ som si očistil zeler a zemiaky. Nakrájal som to na menšie kúsky a dal uvariť do slanej vody. Pridal som k tomu orezky zo šampiňónov, ktoré som posekal na drobno. Nech to prevonia po hríboch.
- Klobúky sa pekné upiekli. Voňalo to pekné.
- Vonku pršalo nedalo sa isť nikde, tak som bol za šikovného a išiel som sladké piecť k tomu. Zomleté mäso som ochutil majoránom mletým korením štyroch farieb a dal jedno vajce do toho a osolil. Premiešal a vytvaroval som guľky veľkosti orecha. Z toho bude mäsové Ferrero Rocher. Bravčovú panenku som nakrájal na 2 cm hrubé kolieska. Osolil okorenil korením štyroch farieb. Z toho bude zákusok poliaty nivou.
- Do panvice som dal olej a opiekol som guľky aj panenku.
- Zatiaľ som si nastrúhal syr na drobné slíže. V tom som obalil opečené guľky ešte horúce, aby to na mäso chytilo. Syr sa na horúcom mäse trochu roztopil a držal na ňom.
- To je prvá maškrta k šampiňónom. Ferrero rocher.
- Bravčovú panenku keď som opiekol z jednej strany, otočil na druhu stranu a na vrch položil kúsok nivy. To aby sa na vrchu trochu roztopil a držal na mäse. Kto to chce mať viac roztečené tak nech to dá do rúry trochu zapiecť.
- Tak a tu mám druhu maškrtu zákusok z panenky poliaty nivou. Zeler a zemiaky sa uvarili. Vodu som zlial z nich pridal maslo a dobre to rozpučil a premiešal na kašu.
- Tak môžem servírovať. Kašu šampiňóny a chuťovky k tomu a jedlo je hotové. Dobrú chuť Vám želám.