Šampiňóny pečené na zemiakoch
Autor receptu: brmbuska
Toto varím veľmi často lebo je to rýchle a robím v rôznym obmenách - šampiňóny sa dajú naplniť aj cuketou, prípadne údeným.. Dnes však obedíkujem túto verziu.
2 porcie |
15 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Šampiňóny umyjeme, vyberieme stopky a odložíme nabok. Očistíme si cibuľku, zemiaky. Nachystáme si všetky potrebné suroviny. Nakrájame si cibuľku, stopky z hríbov na drobulinké kocky (čím menšie tým lepšie), kyslú uhorku a začneme.
- Zapekaciu misu vymastíme olejom, vhodíme na malinké kocky pokrájané zemiaky, osolíme, ovegetíme a pridáme drvenú rascu. Poriadne zamiešame.
V panvici speníme cibuľku na troške oleja, pridáme nakrájané stopky zo šampiňónov, po minutke pridáme kyslú uhorku a hneď pretlačíme syr črievko.
Necháme prejsť varom, vznikne polotuhá zmes, po vypnutí vmiešame petržlenovú vňať. Ešte teplú zmes naplníme do hríbov a poukladáme na zemiaky.
- Na vrch naplneného šampiňónu zapichneme kúsok nivy (nemusíme), alebo dáme kúsok plátkového syra.
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre odokryté cca 40 -- 45 minút, 180 st.
Podávame so zeleninou, tatarskou omáškou.
Dobrú chuť!