Šampiňónová hustá polievka (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

... zasa experiment

10 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. do hrnca z vodou pridáme asi polovičné množstvo mlieka ( 2 : 1 ) a necháme variť
  2. pridáme pokrájané žampiony , osolíme
  3. pridáme asi za pol ližičky muškátového orieška
  4. ked sú žampiony obvarené tyčovým mixérom ich rozmixujeme
  5. z oleja ,hladkej múky a červenej papriky si spravíme zásmažku
  6. podlieval som vodou z varených zemiakou
  7. zásmažku pridáme za stáleho miešania do polievky a necháme prejsť varom
  8. tesne pred dokončením pridáme trochu odložených na plátky pokrájaných žampionú
  9. pokrájaného pórku a pridal som aj z uvarených zemiakou
  10. chuťiala .... DOBRÚ CHUŤ i vám