Šalát
Šalát z červenej šošovice s tarhoňou a mungo klíčkami (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Mungo klíčky sú potravinou bohatou na vitamíny, minerály aj vlákninu. V našich končinách nie sú tradičnou potravinou, ale možno si ich obľúbite.
2-3 porcie |
20 (+namáčanie) minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Šošovicu zalejeme vodou, len tesne nad povrch, a necháme cca 1 hod postáť. Vody má byť len toľko, aby sme ju nemuseli zlievať, ale aby sa všetka vstrebala.
Potom na rozpálenom oleji za stáleho miešania opekáme asi 5 minút. Necháme vychladnúť.
- Tarhoňu uvaríme v osolenej vode, scedíme a necháme vychladnúť.
- Vychladnutú šošovicu a tarhoňu dáme do misky.
- Pridáme na malé kocky nakrájanú papriku. Premiešame.
- Do šalátu rozdrobíme Nivu.
- Pridáme jogurt, olivový olej a horčicu a premiešame.
- Šalát rozdelíme na porcie a posypeme klíčkami.