Šalát plný prekvapení

Autor receptu: 2010

Ázijske salaty su neuveritelne svojou kreativitou aj tento Thajsky kombinuje nezrele ovocie so zeleninou a orechami plus chute su kombinacia kyslej , sladkej , stiplavej , plus makke a chrumkave a farby ako duha. Thajsky salat zo zelenej papaye s fazulkou, jarnou cibulkou ,cherry paradajkami,fazulovymi klickami, mrkvou a burskymi orieskami a zopar feferoniek.Takze salat nemusi byt nudny ,a prajem prijemne dovolenky vsetkym varechacom. PS:Len taka inspiracia.

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Osupeme zelenu papayu a bud na struhatku alebo krajacom nakrajame na sliziky. Musime ist dookola lebo vnutro je nevhodne ma podobne semiacka ako tekvica. Mrkvu nakrajame na jullien. Cherry paradajky na polovicky. Zelene fazulky kratko povarime v osolenej vode ale aby stale chrumkave.Feferonky nakrajame na velmi drobno a malu jarnu cibulku po dlzke na vacsie kusky.Cesnak na velmi drobno tak isto koriandrovu vnat. Fazulove klicky len poriadne poumyvame a pridame surove.
  2. Pripravime si jednoduchy dressing bez oleja. Vsetko zmiesame a posypeme cerstvo oprazenymi burskymi orieskami.