Šalát à la parížsky

Autor receptu: vaco

Kedysi dávno som si veľmi rád kupoval parížsky šalát. Dnes je to už len akási mazľavá hmota, ktorá má chuť vždy inú, len nie takú, akú čakám. A tak som sa pohral raz v kuchyni a namiešal som šalát, ktorý mi chutí, ktorý je jednoduchý a hlavne viem, čo v ňom je. S čerstvým pečivom a pomarančovým džúsom, no, nielen na raňajky !

3
porcie
10 minút
príprava

Postup

  1. Šunku si nakrájame na menšie kúsky a vo väčšej nádobe, miske, premiešame s kukuricou a hráškom. Pridáme tatársku omáčku, poriadne premiešame a jemne dochutíme čiernym korením. Necháme postáť. Soľ som neuviedol, pretože nálevy kukurice a hrášku sú jemne slané a šunka väčšinou tiež.
  2. Pri servírovaní môžeme k šalátu doplniť čerstvú paradajku. Rožok alebo bageta, džús alebo pivo, to už podľa vlastného výberu. Dobrú chuť !