Salat ako z Capri
Autor receptu: skela
Typicky taliansky recept. Vraj každá rodina má vlastný. Môj je trochu poslovenčený. Jedlo v
talianskych farbách. Jednoduchý, rýchly, chutný. Aby som netrapila niektorých čitateľov,
dodatočne som zmenila názov :-P.
4 porcie |
15 minút príprava |
10 minút na 100 °C |
Postup
- Dáme variť oslolenu vodu na cestoviny. Piniove oriesky ľahko oprazime na suchej panvicu. Používam taliansku cestovinu orzo, ktorá vyzerá ako naša tarhona. Varim podľa odporúčania výrobcu.
- Paradajky a mozzarellu nakrajame na rovnako veľké kúsky. Bazalku, či cibulku nakrajame (ja ich striham noznicami). Talian si iste dá bazalku, pre mna je príliš výrazná, preto ju radšej nahradim cibulkou.
- Cestovinu uvarenu "al dente", teda na zahryznutie scedime, nechame trochu vychladnut, pokvapkame olivovym olejom. Pridame paradajky, mozzarellu, cibulku, osolime, okorenime, premiesame. Nakoniec pridame piniove oriesky a pokvapkame balsamicom. Salat sa dá podávať teplých alebo vychladeny.