Salat ako z Capri

Autor receptu: skela

Typicky taliansky recept. Vraj každá rodina má vlastný. Môj je trochu poslovenčený. Jedlo v talianskych farbách. Jednoduchý, rýchly, chutný. Aby som netrapila niektorých čitateľov, dodatočne som zmenila názov :-P.

4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
na 100 °C

Postup

  1. Dáme variť oslolenu vodu na cestoviny. Piniove oriesky ľahko oprazime na suchej panvicu. Používam taliansku cestovinu orzo, ktorá vyzerá ako naša tarhona. Varim podľa odporúčania výrobcu.
  2. Paradajky a mozzarellu nakrajame na rovnako veľké kúsky. Bazalku, či cibulku nakrajame (ja ich striham noznicami). Talian si iste dá bazalku, pre mna je príliš výrazná, preto ju radšej nahradim cibulkou.
  3. Cestovinu uvarenu "al dente", teda na zahryznutie scedime, nechame trochu vychladnut, pokvapkame olivovym olejom. Pridame paradajky, mozzarellu, cibulku, osolime, okorenime, premiesame. Nakoniec pridame piniove oriesky a pokvapkame balsamicom. Salat sa dá podávať teplých alebo vychladeny.