Sacherova torta

Autor receptu: breehodge

Táto Sacherka je veľmi jednoduchá a musí ju zvládnuť aj začiatočník. A navyše je veľmi chutná. Nemôžem povedať, ako sa podobá originálu, lebo som ho ešte neskúšala, ale podstatné je, že je naozaj rýchla a jednoduchá.

8
porcií
30 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vajcia vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom. Primiešame postupne olej a pudingové prášky. Vyzerá to síce beznádejne, ale nevzdávajte to, tie pudingy sa tam nakoniec rozmiešajú ;) Nakoniec vmiešame múku s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme do vymastenej, strúhankou vysypanej formy ( najistejšie je použiť aj papier na pečenie). Pečieme v predhriatej rúre. Keď je upečená, vyklopíme je z formy a odstránime papier.
  2. Nasledujúci deň, najlepšie ráno, ju rozrežeme nožom (alebo hrubšou niťou). Potrieme marhuľovým džemom, ja dávam aj celú fľaštičku. Znovu spojíme, dáme do chladničky.
  3. Večer si pripravíme polevu z masla a čokolády, roztopených vo vodnom kúpeli, a tortu polejeme. Dobre je, keď pred poliatím osdstránite prípadnú nadbytočnú strúhanku. Zase dáme do chladničky. A ráno krájame :) ak chcete, môžete si k nej pripraviť šľahačku