Sacherova torta

Autor receptu: anonym

60-90 minút
na 160 °C

Postup

  1. Čokoládu nad parou roztopíme a pridáme olej. Vajcia rozbijeme a oddelíme žĺtky os bielkov. Žĺtky vymiešame s maslom a práškovým cukrom. Postupne primiešame aj vlažnú čokoládu. Bielky vyšľaháme vanilkovým cukrom do peny a pridáme k čokoládovej hmote. Prášok do pečiva zmiešame s múkou a postupne zapracujeme do cesta.
  2. Pripravíme si formu na pečenie. Na spodok formy dáme papier a boky vymastíme, a vysypeme hrubou múkou. Cesto dáme do formy, zarovnáme a upečieme. Pečieme pri 160 ° C 60-90 minút. Treba do cesta pichnúť špajdlu a ak sa cesto nelepí, tak je upečené. Upečený a vychladnutý korpus prerežeme na polovicu (môžme prerezať aj 2x), potrieme marhuľovým džemom, popicháme vidličkou a prikryjeme druhou časťou korpusu (vrch ošúpeme, aby tam neostala tá kôrka, len mäkké cesto). Tortu otočíme spodnou časťou hore.
  3. Čokoládu nad parou roztopíme. Vodu s kryštálovým cukrom povaríme (musí vrieť, aby sa cukor rozpustil). Vlažný sirup zmiešame s roztopenou čokoládou a zamiešame. ( Ja som nedávala celý sirup. Záleží od hustoty a chuti.) Čokoládovú polevu vylejeme na tortu a boky zarovnáme. Necháme stuhnúť.
  4. POZNÁMKA: Torta sa ľahko krája a poleva nepraská. Sacherovu tortu môžme podávať so šľahaškou.