Ryžový nákyp (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Dnes som na obed urobila ryžový nákyp. Už sme prejedení mäsa.

40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si potrebné suroviny na ryžový nákyp.Sú to ryža , maslo , mlieko , vajíčka , vanilkový cukor a kryštálový cukor. Na obrázku mi chýba kokos. Ten som si zmyslela dať až neskôr.Kým som toto fotila , už som mala odváženú ryžu na sporáku.Ryžu som umyla najprv v studenej , potom v teplej vode.K ryži som pridala štipku soli.K polomäkkej ryži som pridala 3 dcl mlieka.
  2. Oddelila som si bielka od žľtkov.
  3. Žĺtka som vymiešala s polovicou cukru 100 g masla a vanilkovými cukrami.
  4. Bielka som vyšľahala s druhou polovicou cukru.
  5. Vymastila som si plech. Vysypala som ho kokosovou múčkou. Zostala z vianočného pečenie - treba ju minúť.
  6. Ryžu som vyniesla na dvor , nech mi skôr vychladne. Potom som ju pridala do vymiešaných žĺtkov s cukrom , maslom a vanilkou.Nakoniec som po častiach zľahka zamiešala tuhý sneh.
  7. Vyliala som to na pripravený plech.
  8. Rúru som vyhriala na 180 °C . Piekla som ho asi 40 minút. Treba ešte chvíľočku počkať , kým trochu vychladne. Na odrezaný kúsok som dala trochu práškového cukru. Môže sa podávať so zaváraným ovocím. Manžel chcel marhule a čerešne.