Ryžové rezance
Ryžové rezance s chrumkavým tofu a so zeleninou
Autor receptu: redakcia
Postup- Rezance uvaríme podľa návodu. Trvá
to krátko, zvyčajne ich treba len pár
minút povariť v horúcej vode. Rezance
potom dobre prelejeme vlažnou vodou
a pridáme do nich trochu oleja.
- Tofu nakrájame na menšie kocky. Na
panvici zohrejeme olej a tofu prudko
opečieme. Na záver pridáme 1 PL sójovej omáčky a tofu necháme jemne pripiecť – skaramelizovať dochrumkava. Tofu miešame len opatrne a trochu, aby sme ho nerozdrvili.
- Očistenú mrkvu nakrájame škrabkou na zeleninu,
alebo špeciálnou „julienne“ škrabkou.
Pór nakrájame na tenké kolieska.
- Všetko spolu premiešame a servírujeme. Dochutíme limetkovou šťavou, nakrájanou čili papričkou, sójovou omáčkou, koriandrovou vňaťou a nasucho opečeným
sezamom.
- Mrkvu môžeme aj podusiť a rozmixovať a tak pridať k cestovinám.
|