Ryžové placky
Ryžové placky s kimchi a čedarom
Autor receptu: ryzasos
Tieto placky sú skvelým receptom, keď vám zvýši uvarená ryža z predošlého dňa.
2 porcie |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Skvele sa hodí zvyšná ryža z predchádzajúceho dňa. Ryžu si môžete uvariť ale aj napríklad deň vopred alebo pracovať s uvarenou ryžou rovno. Vždy je ale treba ju čo najrýchlejšie schladiť, aby sa nezačali množiť nežiaduce baktérie.
- Studenú ryžu dajte do misy. Pridajte kimchi - väčšie kúsky nasekajte. Ďalej pridajte nastrúhaný syr čedar, nasekanú cibuľku, vajce, soľ, korenie a premiešajte. Nakoniec pridajte aj panko strúhanku a opäť zapracujte.
- Zo zmesi tvarujte placky a zľahka ich obaľte v panko strúhanke.
- Na panvici rozohrejte olej. Pri vyššej strednej teplote opekajte placky z oboch strán do zlatista. Možno ich upiecť aj v rúre.