Ryžové mäso v panvici
Autor receptu: ches
Rychle a dobre.
4 porcie |
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup- 250gr morcacie prsia a 2 cervene papriky ,umyjeme, nakrajame na rezance a papriku na kosostvorce. Dame na panvicu 1 PL olivoveho oleja ,rozpalime a mäso osmazime. Pridame cervenu papriku/kapiu/ a kratko podusime. Neuvarenu ryzu 150gr zamiesame a dolejeme 3/4 litra vody studenej.Pridame koreniny , bujon,sol a vsetko podla chuti dochutime.Na strednom ohni povarime 10 min.
- 250 gr ocistenej uhorky a zbavenej vnutornej casti so semiackami rozdelime na stvrtky a nakrajame na tenke mesiaciky, pridame do panvici a dalej varime 15min na slabom ohni, obcas premiesame. Ked je to moc huste prilejeme vodu alebo vino.
Podavame cervene vino: Bycia krv./Pinot
|