Ryžové mäso v panvici

Autor receptu: ches

Rychle a dobre.

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 250gr morcacie prsia a 2 cervene papriky ,umyjeme, nakrajame na rezance a papriku na kosostvorce. Dame na panvicu 1 PL olivoveho oleja ,rozpalime a mäso osmazime. Pridame cervenu papriku/kapiu/ a kratko podusime. Neuvarenu ryzu 150gr zamiesame a dolejeme 3/4 litra vody studenej.Pridame koreniny , bujon,sol a vsetko podla chuti dochutime.Na strednom ohni povarime 10 min.
  2. 250 gr ocistenej uhorky a zbavenej vnutornej casti so semiackami rozdelime na stvrtky a nakrajame na tenke mesiaciky, pridame do panvici a dalej varime 15min na slabom ohni, obcas premiesame. Ked je to moc huste prilejeme vodu alebo vino. Podavame cervene vino: Bycia krv./Pinot