Marocká ryža

Ryža na marocký spôsob

Autor receptu: ryzasos

Vitajte v svete exotických chutí a vôní s naším receptom na ryžu pripravenú na marocký spôsob. Táto jednoduchá, ale ohromujúco chutná ryža je skutočnou lahôdkou pre vaše chuťové poháriky.* V kombinácii s korenistými arómami, jemne sladkou chuťou a šťavnatými kúskami ovocia v sebe ukrýva bohatstvo marockej kuchyne.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hrozienka namočte do vody a píniové oriešky opražte na panvici.
  2. Mrkvu a pór očistite a nakrájajte na pásiky julienne. Pridajte ich do hrnca spolu s hrozienkami, píniovými orieškami a extra panenským olivovým olejom. Pridajte aj koreniny a zeleninový vývar.
  3. Pridajte ryžu a varte na miernom plameni, kým sa všetka voda nevstrebe. Nechajte odstáť pár minút.
  4. Očistite pomaranč a hrušku, nakrájajte a pridajte k uvarenej ryži. Podávajte.