Marocká ryža
Ryža na marocký spôsob
Autor receptu: ryzasos
Vitajte v svete exotických chutí a vôní s naším receptom na ryžu pripravenú na marocký spôsob. Táto jednoduchá, ale
ohromujúco chutná ryža je skutočnou lahôdkou pre vaše chuťové poháriky.* V kombinácii s korenistými arómami, jemne
sladkou chuťou a šťavnatými kúskami ovocia v sebe ukrýva bohatstvo marockej kuchyne.
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Hrozienka namočte do vody a píniové oriešky opražte na panvici.
- Mrkvu a pór očistite a nakrájajte na pásiky julienne. Pridajte ich do hrnca spolu s hrozienkami, píniovými orieškami a extra panenským olivovým olejom. Pridajte aj koreniny a zeleninový vývar.
- Pridajte ryžu a varte na miernom plameni, kým sa všetka voda nevstrebe. Nechajte odstáť pár minút.
- Očistite pomaranč a hrušku, nakrájajte a pridajte k uvarenej ryži. Podávajte.