Rýchly tvarohový koláč (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Recept som obdržala emailom od varecháčky,@ancicka .Zaujalo ma že recept uvádza muž,ktorý si pochvaľoval aký je recept rýchly a chutný. Nerozmýšľala som veľa a veru som v odpovedi na e-mail uviedla,že sa ho budem usilovať čím skôr vyskúšať.Hodil sa mi na to dnešný deň 8.marca MDŽ.Koláčik je na svete s menšími mojimi úpravami. No môžem potvrdiť,že je naozaj rýchly a dobrý.

25 minút
príprava
45 minút
na 180-160 °C

Suroviny

Postup

  1. Z mlieka,zlatého klasu, cukru kryštálového,vanilkového a štipky soli si uvaríme hustý puding. Po vychladnutí ho spolu zmiešame s krabičkou jemného tvarohu. Nakoniec do tejto masy nastrúhame,kôru z citróna. Všetko dobre vyšľaháme.
  2. Hotové,lístkové cesto,vyvaľkáme na veľkosť plechu v ktorom pečieme. Očistíme si jabĺčka.Nakrájame hrubšie mesiačiky.
  3. Lístkové cesto potrieme trochou tvarohového krému,aby piškóty,ktoré ukladáme naň,pekne držali po kope. Najprv uložíme piškótu a k nej priložíme dva mesiačiky očisteného jabĺčka. Priložíme ďalšiu piškótu.Takto pokračujem až na kraj cesta.
  4. Potom si rozšľahaným vajíčkom potrieme od konca piškót až ku okraju,cesto vajíčkom,z obidvoch strán. Teraz príde na rad krém,ktorý nanesieme po povrch a aj z bokov. Cesto prehneme na krém.Nemali by veľmi jedno cez druhe presahovať.Potrieme vajíčkom.Cesto dobre popicháme ihlicou.
  5. Prenesieme na plech s fóliou na pečenie,alebo papierom. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15 minút vo vyhriatej rúre.Potom teplotu stiahneme na 160 stupňov a pečieme ďaľších 30 minút. Ak sa vám koláčik otvorí,do medzierky som na tvaroh nastrúhala čokoládu. Po vychladnutí som koláč posypala práškovým cukrom.
  6. Že koláčik je rýchly a chutný,v e-maily dotyčný nezavádzal.Koláčik bol naozaj raz dva hotový.
  7. A tu už vychladený a pripravený na ponúknutie.