Rýchly tvarohový koláč (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Recept som obdržala emailom od varecháčky,@ancicka .Zaujalo ma že recept uvádza muž,ktorý si pochvaľoval aký je recept rýchly a chutný.
Nerozmýšľala som veľa a veru som v odpovedi na e-mail uviedla,že sa ho budem usilovať čím skôr vyskúšať.Hodil sa mi na to dnešný deň 8.marca MDŽ.Koláčik je na svete s menšími mojimi úpravami.
No môžem potvrdiť,že je naozaj rýchly a dobrý.
25 minút príprava |
45 minút na 180-160 °C |
Postup
- Z mlieka,zlatého klasu, cukru kryštálového,vanilkového a štipky soli si uvaríme hustý puding.
Po vychladnutí ho spolu zmiešame s krabičkou jemného tvarohu.
Nakoniec do tejto masy nastrúhame,kôru z citróna.
Všetko dobre vyšľaháme.
- Hotové,lístkové cesto,vyvaľkáme na veľkosť plechu v ktorom pečieme.
Očistíme si jabĺčka.Nakrájame hrubšie mesiačiky.
- Lístkové cesto potrieme trochou tvarohového krému,aby piškóty,ktoré ukladáme naň,pekne držali po kope.
Najprv uložíme piškótu a k nej priložíme dva mesiačiky očisteného jabĺčka.
Priložíme ďalšiu piškótu.Takto pokračujem až na kraj cesta.
- Potom si rozšľahaným vajíčkom potrieme od konca piškót až ku okraju,cesto vajíčkom,z obidvoch strán.
Teraz príde na rad krém,ktorý nanesieme po povrch a aj z bokov.
Cesto prehneme na krém.Nemali by veľmi jedno cez druhe presahovať.Potrieme vajíčkom.Cesto dobre popicháme ihlicou.
- Prenesieme na plech s fóliou na pečenie,alebo papierom.
Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15 minút vo vyhriatej rúre.Potom teplotu stiahneme na 160 stupňov a pečieme ďaľších 30 minút.
Ak sa vám koláčik otvorí,do medzierky som na tvaroh nastrúhala čokoládu.
Po vychladnutí som koláč posypala práškovým cukrom.
- Že koláčik je rýchly a chutný,v e-maily dotyčný nezavádzal.Koláčik bol naozaj raz dva hotový.
- A tu už vychladený a pripravený na ponúknutie.