Rýchly prekladanec (fotorecept)
Autor receptu: hrky
Presne ako názov opisuje, je to veľmi rýchly prekladanec, ktorý vám nezaberie viac ako 10 minút času. Vhodný na víkendové, či sviatočné alebo návštevné popoludnie, kedy vás znenazdajky prekvapí neočakávaná návšteva :)
20 porcií |
10 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Lístkové cesto si prekrojíme na pásiky.
Párky prekrojíme tiež pozdĺž na polovice, ale zase podľa chuti, ak máte radšej viacej mäska, tak samozrejme nemusíte prerezávať, necháte celé.
Ja používam a kupujem už len párky s vysokým obsahom mäsa, nie tie múkové z obchodu, preto sú také dlhé
- Poprekladáme pásiky na striedačku ponad a popod lístkové cesto, aby nám vytvorilo mriežku a keď nám cesto ostane, v pohode poukladáme aj navrch, aby sme dokončili vzor.
- Nakoniec celé potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme do rúry zapiecť.