Slané chuťovky
Rýchle chuťovky k vínu aj pivu
Autor receptu: redakcia
Krehké lístkové cesto, bryndza, kečup či horčica, chrumkavá saláma a roztečený syr. To znie ako dokonalá kombinácia, ktorá sa skvelo hodí na každú oslavu či párty.
4 porcie |
15 minút príprava |
10-15 minút na 220 °C |
Postup
- Jedno lístkové cesto rozvinieme a potrieme bryndzovou nátierkou alebo bryndzou. Na vrstvu bryndze rozložíme druhé lístkové cesto.
- Stočíme do rolády, nakrájame asi na 1,5 cm hrubé kolieska, ktoré rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Následne kolieska roztlačíme dnom pohára, ktoré sme pomúčili.
- Na každé koliesko dáme trochu kečupu alebo horčice, koliesko salámy a na vrch uložíme kúsok údeného syra.
- Okraje cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C asi 10 – 15 minút.
- Po dopečení môžeme posypať nasekanou jarnou cibuľkou.