Ázijská polievka
Rýchla polievka z instantných rezancov
Autor receptu: sjuz
Inšpirovala som sa Pavlom Dvořákom, ktorý žije v Číne už 10 rokov, študoval sinológiu a má veľmi zaujímavé vlogy :) Veľmi radi ich s manželom sledujeme.* V jednom z nich ukázal, ako si doma pripravuje so svojou čínskou manželkou napr. aj takúto polievku. Vrecúška s chémiou vyhodí do koša a použije len rezance :) Žiadne majstrovské varenie, ale rýchle a uspokojujúce jedlo :)
Jeho videá inak odporúčam, je to iný pohľad na Čínu, dozviete sa zaujímavé veci :)
1 porcia |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Vyberiem zo sáčku rezance a dám ich uvariť nie celkom domäkka. Vodu zlejem, pridám novú a dovarím domäkka. Do tejto druhej vody môžete pridať k rezancom potom voliteľnú zeleninu, huby, ktoré si chcete dať do polievky - napr. nakrájané šampiňóny, cuketu, alebo červenú zeleninovú papriku, alebo aj krevety, ale aj kuracie prsia nakrájané na malé kocky... kto čo chce, fantázii sa medze nekladú, dá sa spotrebovať takmer hocičo z chladničky. Len treba dať pozor, aby ste zeleninu mali na skus, a teda ju pridať k rezancom vo vhodný čas.
- Kým sa varia rezance, do misky si pretlačím cesnak, pokrájam mladú cibuľku, pridám sójové omáčky, ustricovú, chilli.
- V inom, menšom hrnci zohrejem rýchlo olej, ktorým zalejem tieto veci v miske, horúcim olejom sa "uškvaria" . Pozrite video:)
- K tomuto pridám už len rezance a zeleninu, a rýchle jedlo je na svete :)
Dá sa do nej natrhať aj upečené mäso z predošlého dňa, tofu, jednoducho čo má kto rád.
- Hotovú som si ešte ochutila citrónovou šťavou, v recepte P. Dvořáka pridali balzamico.