Losos
Rybacia balotínka s chrenovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Postup- Plátky lososa rozkrojíme cez
stred ako knihu, osolíme, posypeme
štipkou čili a kôprom. Zrolujeme
do rolky, ktorú zabalíme do
potravinovej fólie a konce zaviažeme.
- Medzitým postavíme na sporák
hrniec s vodou, a keď je voda
tesne pod bodom varu, vhodíme
rolku do vody a hrniec odložíme zo
sporáka. Creme fraiche zmiešame
s chrenom. Ružičky karfiolu rozoberieme
na maličké kúsky a marinujeme
v octovom roztoku.
- Asi po desiatich minútach rolku
lososa vyberieme a schladíme
v ľadovej vode, vybalíme z fólie
a krájame na centimetrové kúsky.
Kladieme na tanier, pridáme chrenový
creme fraiche, dozdobíme
bylinkami a karfiolom.
- Najlepšie je do smotany použiť
čerstvo nastrúhaný chren. Ak
sa chcete vyhnúť prenikavej
štipľavej aróme pri jeho
strúhaní, môžete použiť mixér
a nakrájaný koreň chrenu
v ňom dôkladne rozmixovať.
Použiť však môžete aj hotový
nakladaný nastrúhaný chren,
ktorý v obchodoch ponúkajú
viacerí výrobcovia. Čerstvý je
však o triedu lepší.
|