Ruské punčové rezy (fotorecept)
Autor receptu: tkatka
Aj tento recept mám od mojej babičky :))) Po maďarsky sa volajú Orosz puncsos (čítať
Oros punčoš).
56 ks porcií |
45 minút na 190 °C |
Postup
- Vajcia rozdelíme, z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky s kryštáľovým cukrom vyšľaháme,postupne pridávame horúcu vodu, potom pridáme preostatú múku s práškom do pečiva, zamiešame. Pridáme tuhý sneh z bielok a opatrne zamiešame.
- Cesto vylejeme na plech vyloženým papierom na pečenie. Upečieme na 190 °C za 45 minút.
- Korpus po vychladnutý vodorovne rozrežeme na polovicu (vrchnú časť korpusu vložíme späť do umytého plechu)...
- ...spodný korpus natrieme marhuľovým lekvárom...
- Punč si spravíme nasledovne: do 720 ml fľaše dáme práškový cukor s kakaom. Zatiaľ si uvaríme čaj (z dvoch vrecúšok môže byť aj čierny čaj ), ktorý potom necháme vychladnúť. Um prilejeme k práškovému cukru a kakaa a prilejeme aj vychladnutý čaj, zamiešame a môže ísť na korpus. ( na fotke je už len polovica lebo som neskoro fotila).
- Polovicu punču lyžicou nanášame na korpus, ktorý je v plechu...
- Tu potom treba pracovať rýchlo. Chytíme plech s korpusom a prevratíme ho na spodný korpus, ktorý je potretý lekvárom. (Dúfam že som to napísala pochopiteľne)
- Druhú polovicu punču tiež nanesieme na vrch korpusu.
- Krém urobíme nasledovne všetky suroviny ku krému vyšľaháme.
- Krém natrieme na korpus a dáme do chladničky stuhnúť.
- Poleva: ceru roztopíme v hrnci pridáme olej, stiahneme z ohňa a trošku počkáme, pridáme nalámanú čokoládu a necháme postáť. Polevu zamiešame, aby bola hladká. Tiež počkáme aby nebola príliš riedka. Polejeme zákusok a necháme stuhnúť.
- Nakrájame (nôž ponoríme do horúcej vody, aby sa čokoláda nelámala).
- Hotové ruské punčové rezy :)))