Ruské orechy (fotorecept)
Autor receptu: milad
Tento recept som už raz uverejnila inde, no myslím, že sa hodí aj do Varechy. Patrí k mojim obľúbeným odvtedy, čo som sa dostala k forme na tieto oriešky. Kúpila mi ju známa na Ukrajine. Oriešky sú vlastne škrupinky z cesta, plnené sladučkou plnkou. Najlepšie sú, keď pár dní odstoja v chlade a zmäknú. Tuším tu niekde už tento recept je, no hádam nebude nikomu vadiť aj ten môj.
50-60 porcií |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Potrebujeme: 2 vajcia vyšľahané s 3 PL cukru- kopcovitými. Do tejto hmoty zašľaháme 100 g v mikrovlnke napoly zmäknutej Hery, opäť prešľaháme. Pridáme 100 g majonézy- radšej neutrálnej, nie kyslej chuti a len prepánajána nie tatársku omáčku! Zmiešame 300 g hladkej múky a 3PL hocijakého škrobu- solamyl...a pol KL sódy. Pridáme k zmesi a zašľaháme.
- Medzitým si nahrejeme formu na orechy na platni sporáka, priehlbinky vytrieme pred prvým pečením servítkou -jemne naolejovanou.Z masy si odoberáme kúsky veľkosti väčšieho lieskovca, vložíme do formičiek, zavrieme a pečieme- asi dve minúty. Prvé sa pečú trochu dlhšie, potom to ide raz dva.
- Napečieme škrupinky a naplníme plnkou z vyšľahaného masla a salka uvareného v plechovke. Tie moje na obr. sú tentoraz plnené vyšľahaným maslom s pudingom- uvareným a nutelou. Boli fantastické na druhý deň.
- tu je hromada škrupiniek
- a plnka
- Ešte jeden recept preložený z ruštiny z návodu od formy:
200g margarínu
200g majonézy
200 g pieskového cukru
1 vajce
múka- aby sme dostali strednú hustotu cesta, sóda