Rožteky s mäsovou plnkou

Autor receptu: redakcia

20 ks
porcií
50 minút
príprava
25 minút
na 170-180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: z mlieka, droždia a cukru urobíme kvások, do ktorého pridáme ostatné suroviny. Všetko spolu miešame 20 minút, necháme nakysnúť, potom cesto rozdelíme na osem bochníkov. Každý bochník rozvaľkáme do kruhu a radielkom rozdelíme na osem dielov.
  2. Každý diel naplníme mäsovou plnkou a zakrúcame zo širšej strany k užšej a tvarujeme z toho rožky. Dáme ich na vymastený plech, potrieme vajíčkom a necháme kysnúť asi 15 minút. Pečieme v predhriatej rúre na 170–180 0C. Po upečení rožky vyberieme a potrieme ich olejom.
  3. Plnka: údené mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku, pridáme tri celé vajíčka,dobre vymiešame a plníme.