Rozprávkové medové rezy (fotorecept)
Autor receptu: gacy
Nikdy som nejedela nič lepšie !!! :) Vážne odporúčam je to vinikajúci recept. Hlavne
NIKDY nevynechajte z receptu rum :)
45 minút príprava |
5 minút na 180 °C |
Postup
- Do väčšej misky si dáme múku.
- Do hrnca si dáme pr.cukor,celé vajcia,rum,sódu BB,palmarín a med. Postavíme na šporák a roztopíme. Vznikne taká penová zálievka :)
- Túto "penovú zálievku" pridáme do misky s múkou.
- Ďalej rukami vypracujeme cesto, ktoré dáme min. na pol hodinu do chladničky.
- Zatiaľ si pripravme plnku. Do hrnca si dáme mlieko, krupicu a cukor. Stále miešame asi 15-20 min kým nevznikne riadne hustá kaša. Dáme vychladnúť.
- Vychladnutú plnku dáme do mixéra, pridáme maslo a poriadne vymixujeme. Nakoniec dáme ešte aj rum a znova premiešame. Dáme do chladu.
- CESTO SI ROZDELÍME NA 4 ČASTI. :) Zoberieme jednu štvrtinku a vytvarujeme kocku. (lepšie sa vaľká na obdĺžnik)
- Cesto poriadne vyvyľkáme. (je tenké ako vlas občas sa trhá ale to nevadí, to zamaskujeme :D )
- Obrátime si plech na ruby a vymastíme ho maslom. Na taký plech dáme cesto. (Vymastila som ešte jeden plech aby som to mala rýchlejšie). Pretrčajúce cesto zrežeme a nalepíme tam kde nám chýba. To že to vyzerá hnusne fakt nevadí :D
- Dôkladne cesto poďobeme vidličkou. (nevadí že sa trhá)
- Takéto cesto dáme do vopred vyhriatej rúry a pečieme tak 5 min (je to ozaj rýchlo) na 180°C z oboch strán.
- Hneď po vybratí cesto zdola zrežeme nožíkom a našuchneme do hlbokého plechu. (postup zopakujeme ešte 3-krát a máme 4 cestá)
- Z hlbokého plechu dáme vychladnuté cestá preč. Jedno cesto otočíme a dáme znova späť do plechu. Natrieme ho polkou plnky.
- Položíme dalšie 2.cesto (to už neobraciame) a natrieme ho poriadnou vrstvou džemu. Dala som celý malý zaváraninový pohár.
- Dáme 3-tie cesto a to potrieme zvyšnou polkou krému. Prikryjeme posledným cestom a pripravíme si čokoládovú polevu. (Čokoládu s cerou a olejom rozpustíme vo vodnom kúpeli a hneď vylejeme na koláč). Najprv som ju rozotrela lízatkom a ostatok prstom. HOTOVO. Necháme aspoň 3 hodinky odpočívať v chlade. Cesto bude mäkkučké, vláčne a nenormálne super !!! :)
- Takto vyzera v reze :) Itadakimasu