Rozkvitnutý jarný cupcake
Autor receptu: herarecepty
Komerčný recept
12 porcií |
17-20 minút na 175 °C |
Postup
- Predhrejeme si rúru na 175 ˚C. Pripravíme si papierové košíčky, prípadne plech na muffiny, ktorý vyskladáme papierovými košíčkami. Vždy je lepšie zvoliť kombináciu košíčkov a plechu – poistíme si tým správny tvar cupcakes.
- Zmäknutý rastlinný tuk Maslová príchuť vyšľaháme s krupicovým cukrom do hladkého krému. Pridáme postupne vajcia a mandľový extrakt. Vedľa si preosejeme múku, kypriaci prášok a soľ.
- Do vyšľahanej peny prisypeme polovicu múčnej zmesi a mlieko. Krátko prešľaháme. Dosypeme zvyšok sypkých surovín a mandľové lupienky, ktoré sme si dopredu opražili. Na záver dôkladne prešľaháme.
- Košíčky plníme lyžicou do 2/3 ich obsahu. Pečieme 17-20 minút, upečenie vyskúšame zapichnutím špajle – ak sa nelepí, je upečené. Po vytiahnutí z rúry necháme vychladnúť.
- Krém:
Zmäknutý rastlinný tuk Maslová príchuť vyšľaháme s práškovým cukrom do hladkého krému. Postupujeme tak, že na dno umiestnime do jednej časti rastlinný tuk Maslová príchuť a do druhej nasypeme práškový cukor, ktorý zalejeme a premiešame s vlažným mliekom.
- Potom začneme všetko šľahať do hladkej peny. Smotanu s kúskami čokolády rozpustíme v kastróliku, kým nám nevznikne hladká hmota. Potom necháme vychladnúť. Nakoniec do krému pridáme vychladnutú čokoládu a mandľový extrakt.
- Dôkladne všetko premiešame. Necháme chvíľu vychladnúť v chladničke a môžeme zdobiť. Môžeme k tomu použiť lyžicu, prípadne cukrársku trubičku.
- Krém nám ale nesmie zatuhnúť, pretože doňho vlepíme mandľové lupienky a lentilky tak, aby pripomínali kvety. Je dobré natierať cupcakes krémom jeden po druhom a hneď ich zdobiť.
- Tip: Namiesto mandľového extraktu, použite likér Amaretto (3 kávové lyžičky na krém i cesto).